Πολύτιμες συμβουλές για τους νέους από ανθρώπους άνω των 60

Published by admin on

Πολύτιμες συμβουλές για τους νέους από ανθρώπους άνω των 60

Πρόσφατα τέθηκε μια ερώτηση σε ηλικιωμένους ανθρώπους πάνω από 60 χρονών. Η ερώτηση ήταν : ‘Τι συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς που έχουν την μισή σας ηλικία;’Αν και η ερώτηση είναι απλή, οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν. Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους γιατί είναι καλύτερα να έχετε στον νου σας τις πολύτιμες συμβουλές τους και να ενεργήσετε κατάλληλα, πριν είναι αργά!

 1. Έχουμε μόνο μια ζωή σε αυτήν τη Γη. Μην ξυπνήσετε ένα πρωί και καταλάβετε ότι δεν κάνατε τίποτα από αυτά που ονειρευόσασταν.

2. Ίσως αυτό  δεν είναι τόσο βαθύ όσο τα άλλα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Πλένετε τα δόντια σας, τα προβλήματα με τα δόντια είναι απαίσια.

3. Μη παίρνετε τις συμβουλές των άλλων σαν ευαγγέλιο. Μπορείτε να ζητήσετε συμβουλή από κάποιον που σέβεστε, μετά σκεφτείτε την κατάστασή σας και πάρτε την δική σας απόφαση. Βασικά, σας συμβουλεύω να συμβουλευτείτε τον εαυτό σας…

4. Τα πράγματα είναι μόνο πράγματα. Μην κρατείστε από υλικά αντικείμενα. Κρατηθείτε από τον χρόνο και τις εμπειρίες.

5.  Αυτός που δεν μπόρεσε  να σε βλάψει σήμερα θα σε εκδικηθεί αργότερα. Ακόμη και αν νομίζεις ότι συνήλθε εντελώς. Πίστεψέ με!

6. Εκτίμησε τα μικρά πράγματα και ζήσε την στιγμή στο παρόν. Τι εννοώ;Δεν θα είμαστε για πολύ σε αυτή την ζωή. Οι νέοι χάνουν την στιγμή στο παρόν και δεν δίνουν σημασία στα μικρά πράγματα. Όμως αυτά είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Αντί να γράψετε ένα μήνυμα, σηκώστε το τηλέφωνο και μιλήστε σε κάποιον. Τηλεφωνήστε στην μητέρα σας χωρίς λόγο, έτσι για να μιλήσετε.

7.  Πληρώστε τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη. Εάν δεν είχα πληρώσει τόσους τόκους, δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω τώρα.

8. Η ζήλια καταστρέφει την σχέση. Δείξτε εμπιστοσύνη στο έτερο ήμισυ, εάν δεν το εμπιστευτείτε, τότε ποιον άλλον θα εμπιστευτείτε;

9. Εάν έχετε ένα όνειρο να κάνετε κάτι, ή να γίνετε κάτι και φαίνεται ακατόρθωτο, προσπαθήστε το. Θα γίνει ακόμη πιο ακατόρθωτο καθώς μεγαλώνετε και παίρνετε την ευθύνη και για άλλους ανθρώπους.

10. Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, σταμάτα και σκέψου ότι δεν ξέρεις τίποτα για αυτόν. Βλέπεις φυλή, γένος, ηλικία,ρούχα. Ξεχάστε τα όλα. Δεν ξέρετε τίποτα. Αυτά τα συμπεράσματα που πετάγονται στο μυαλό σας επειδή ο εγκέφαλος σας θέλει να κατηγοριοποιεί,  σας περιορίζουν την ζωή σας και την ζωή των άλλων.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.