5 συμβουλές ασφαλείας για τους ηλικιωμένους της οικογένειας

Published by admin on

5 συμβουλές ασφαλείας για τους ηλικιωμένους της οικογένειας

Όταν κάποιος μεγαλώνει σε ηλικία, οι νεότεροι καλούνται να τον φροντίσουν και να λάβουν αποφάσεις που αφορούν την προστασία του ιδίου αλλά και των προσωπικών του αντικειμένων, δεδομένων κ.λπ. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε ένα πλάνο το οποίο θα καλύπτει τους βασικούς τομείς.

Προστατέψτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού

Με όλα όσα ακούγονται σχετικές με τις κλοπές και τις διαρρήξεις, φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να είναι πλήρως ασφαλείς στις μέρες μας. Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε για ένα σύστημα ασφαλείας, τοποθετήστε φώτα κοντά στις πόρτες και αντικαταστήστε τις κλειδαριές με κάποιες ασφαλείας αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Επίσης, συμβουλέψτε τους να μην ανοίγουν την πόρτα σε οποιονδήποτε τους λέει πως είναι γνωστός ή πως είναι από κάποια εταιρεία. Επίσης, σιγουρευτείτε πως το κουδούνι δουλεύει σωστά

Δείξτε τους πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας

Σε περίπτωση που κάτι συμβεί, θα πρέπει ο ηλικιωμένος να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. δείξτε του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι και τοποθετήστε το σε ένα σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο. Επίσης, μπορείτε μέσα στη συσκευή να καταχωρήσετε τον αριθμό σας, ώστε να μπορεί να σας καλέσει με ένα μόνο άγγιγμα.

Προστασία απέναντι σε πυρκαγιά, καπνό και διάφορα αέρια

Μεγάλο ρόλο στην προστασία του σπιτιού παίζει και η αντιμετώπιση μίας πυρκαγιάς. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, προμηθευτείτε έναν πυροσβεστήρα και τοποθετήστε τον σε ένα σημείο στο οποίο ο ηλικιωμένος θα μπορέσει να φτάσει γρήγορα.

Προλάβετε πιθανές πτώσεις

Το να γλιστρήσει ένας ηλικιωμένος και να πέσει από μία σκάλα είναι αρκετά εύκολο. Για να αποτρέψετε τις πιθανές πτώσεις, μπορείτε να εφοδιαστείτε με ειδικά αντιολισθητικά πατάκια, ειδικές καρέκλες για την μπανιέρα και διάφορα άλλα. Επιπλέον, μην αφήνετε εκτεθειμένες ηλεκτρικές συσκευές εκτεθειμένες των οποίων το καλώδιο μπορεί να μπλεχτεί στα πόδια κάποιου. Τέλος, σκουπίστε καλά το έδαφος ώστε να μην υπάρχει υγρασία.

Προστασία των οικονομικών δεδομένων

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι συνήθως πιο εύκολο να πέσουν θύματα κάποιας οικονομικής απάτης. Από την πλευρά μας μπορούμε να τους προστατεύσουμε. Αρχικά θα πρέπει να τους ενημερώσουμε πως υπάρχουν άτομα και κυκλώματα που θα απαιτήσουν τα στοιχεία τους και που θα επιχειρήσουν να αφαιρέσουν τα χρήματα από κάποιον λογαριασμό τους. Κλείνοντας, τους ενημερώνουμε ώστε να μη δώσουν ποτέ προσωπικά οικονομικά στοιχεία όπως για παράδειγμα στοιχεία λογαριασμού τραπέζης ή τον αριθμό της κάρτας τους.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.